پارگی تاندون شانه
پارگی تاندون شانه
در سنین مختلف به دلایل گوناگونی ممکن است پارگی در تاندون شانه افراد ایجاد شود ، به منظور درمان این مشکل می توان از جراحی استفاده نمود . طبق آمار بدست آمده، سالانه بالای 95 درصد از جراحی های شانه با موفقیت انجام می شوند .
تاندون شانه
در شانه تعداد زیادی تاندون وجود دارد که چهار تاندون نسبتا مهم در این قسمت وجود قرار دارد . به این تاندون ها ، تاندون عضلات روتاتور کاف گفته می شود .
پارگی شانه در سنی ایجاد می شود ؟
با توجه به اهمیت این عضلات و درگیری آن ها در عضلات شانه به طور کلی این مشکل می تواند در اکثر سنین ایجاد شود . اما دلایل آن در سنین مختلف می تواند تغییر کند . در افرادی که در سنین پایین هستند ، این آسیب ها به علت حوادث ورزشی ، سقوط از ارتفاع ، حوادث رانندگی و … ایجاد می شود .
چه افرادی بیشتر در معرض پارگی تاندون شانه قرار دارند ؟
در این افراد معمولا تاندون ها کیفیت بهتری دارد ، با حوادثی که انرژی زیادی ایجاد می کنند می توانند منجر به آسیب بسیاری در این افراد شوند .
گاهی نیز ممکن است به علت بالا رفتن سن تاندون دچار استهلاک می شود . به همین علت مقاومت لازم برای حفظ خود را از دست دهند و ممکن است با یک نیرو بسیار کم دچار مشکل پارگی تاندون شانه شوند . این مشکل به علت کم شدن ضخامت تاندون ایجاد می شود و ممکن است خود فرد به علت کم بودن شدت ضربه متوجه این مشکل نشود .
گروه دیگری نیز وجود دارند که تقریبا اکثر افرادی که دچار پارگی تاندون شانه می شوند در این گروه قرار دارند . بدین معنا که در این افراد ، تاندون ها بسیار ضعیف نشده اند و همچنین ضربه وارد شده مانند گروه اول بسیار محکم نمی باشد . در این افراد به مرور زمان کیفیت تاندون تا حدودی پایین آمده است و کیفیت اولیه را ندارد . اما ممکن است حادثه ای نه چندان شدید منجر به پارگی تاندون شانه شود . مانند بلند کردن چمدان و …
مراحل تقویت تاندون شانه
قوی شدن تاندون نیازمند انجام ورزش های مناسب از دوران جوانی می باشد . ورزش باید با اصول و مناسب باشد .
تشخیص تاندون آسیب دیده
در قدم اول افرادی که دچار درد ، ناراحتی ، عدم تحرک و … در شانه خود دارند ، بهتر است که بدون توجه از شرایط خود عبور نکرده و به پزشک متخصص مراجعه نمایند .
اصولا درد در ناحیه خارجی شانه می باشد ولی گاهی ممکن است از گردن تا آرنج پیش برود .
پزشک با انجام معاینه و همچنین تصویربرداری از قسمت آسیب دیده می توان این مشکل را تشخیص دهد .
درمان پارگی تاندون شانه با جراحی
این جراحی می تواند هم جراحی باز و هم جراحی بسته صورت بگیرد .
در جراحی بسته آسیب وارد شده به بیمار بسیار کمتر است و جراحی با تهاجم پایین می باشد که با توجه به میزان آسیب بیمار می توان آن را انتخاب نمود . این جراحی تحت عنوان آرتروسکوپی شانه صورت می گیرد و عفونت و چسبندگی های ناشی از جراحی را به شدت کاهش می دهد .
جهت دریافت مشاوره از دکتر خلیل واعظی می توانید با شماره 02188280422 تماس حاصل نمایید .